Pasta Alfredo

 

Ingredienser

1 knippe sparris, grön

4 portioner pasta, färsk nykokt

2 msk smör

1 dl schalottenlök, finhackad

1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond

3 dl grädde, 40%

3 msk kruspersilja, färsk finhackad

150 g parmesanost, finriven

salt och svartpeppar

Gör så här

Förväll sparrisen någon minut i saltat vatten, ta upp ur vattnet och lägg åt sidan.

Smält smöret försiktigt i en kastrull (det får inte ta färg).

Fräs löken sakta i 6-8 minuter utan att den får färg men blir mjuk.

Rör i parmesanen och tillsätt fond och grädde.

Koka pasta (gärna tagliatelle) enligt beskrivning på förpackningen.

Vänd i persilja, sparris i mindre bitar och pasta.

Smaka av med salt, peppar och ev. mer fond.

Etiketter: